What comes around, goes around

bitch-dear-karma-karma-list-lol-Favim.com-276574_large

”Oamenii te iartă dacă faci crime. Dar nu te iartă dacă ești fericit.” Constantin Noica

Într-o zi, mai fastă sau mai nefastă, am fost toți aruncați în această stare care se numește viață.  Din acel punct, ne petrecem mare parte din timp încercând să găsim un sens existenței noastre. Și, oricât de greu ar fi, unii  reușesc să ajungă la un echilibru emoțional satisfăcător, chiar dacă nimeni de pe planeta asta nu este perfect.

În ultima perioadă, mai mult decât oricând, am fost martora frustrărilor și neputinței celorlalți. Un lucru e clar – există persoane care nu vor să vadă semeni reușind în viață, nu vor să-i vadă puternici, informați, sigur pe ei, gata să preia inițiativa. Există specimene care trăiesc printre noi și care sunt de-a dreptul alergici la fericirea și la bunăstarea altora. Își doresc atât de mult să îi vadă pe ceilalți sub nivelul lor, încât rațiunea și bunul simț îi părăsește complet și le dă impresia că sunt vreun ombelico del mondo, doar pentru a mai trece o zi din viață fără să le explodeze capul de ciudă.

Dacă nu poți aprecia frumosul din oameni, dacă nu poți măcar să tolerezi starea lor de bine sau succesul pentru care au muncit cu vârf și îndesat înseamnă că ai o problemă. Dacă nu înțelegi că există diversitate și diferențe de opinii, probabil că nu ești adaptat să trăiești printre ființe umane și ar trebui să te bați cu cimpanzeii prin junglă pentru a-ți marca mai apoi teritoriu cu pipi.

Cel mai hilar lucru atunci când vine vorba de acest gen de personaje este că se vede de la o poștă cum le zvâcnesc venele temporale, cum le iese un fum discret din urechi și cum ochii devin apoși și capătă o nuanță roșiatică. Da, ofticaților, se vede că vă tremură membrele de invidie și  ne distrăm pe baza patetismului vostru.

Deși pentru unii sunteți la fel de distractivi ca niște animăluțe de la Zoo, pentru alții sunteți ca niște ciuperci otrăvitoare, niște bacterii care devorează voința și binele din ceilalți, care dau târcoale ca niște hiene pe lângă prada leilor. În momentele astea tare îmi place să cred în Karma, Ziua de Apoi, dreptatea Divină sau în, cum ar zice un băiat de la mine de la bloc, what comes around, goes around!

Facebook Comments

Nu sunt “iubibilă”

M-am născut într-o vineri, pe 28 februarie 1986, la ora 14:45. De atunci, a pornit povestea vieții mele și devenirea mea ca om. Am fost un copil cuminte, ascultător și bun la învățătură. M-am născut…

Adevărul

Adevărul e că, în ultimul an, am tăiat în carne vie – în alții și, mai ales, în mine. Adevărul e că am luat fiecare bucățică din ființa mea și am înfierat-o fără șovăială. Adevărul…

2 comments

    Cu siguranță fiecare își primește răsplata după fapte…și după vorbe. Dar prefer să fiu judecată după vorbe acide, decât după fapte rele. Iar cât suntem “pe aici” avem dreptul să tolerăm sau nu răutatea altora…când trecem “dincolo”, mai vedem ce se întâmplă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] kaskus emoticons nartzco