Un copac cu tâlc

medium_6814372181Într-una din plimbările mele kilometrice prin Herăstrău, am observat, din depărtare, un copac, dar un copac care părea că nu e ca niciun altul. Avea o coroană perfect sferică și mi-am bucurat ochii cu acea imagine în timp ce de abia așteptam să îl văd mai de aproape. După ce mi-am schimbat traseul doar pentru acest lucru, am ajuns în dreptul lui și mi-am dat seamă că acea coroană “perfectă” era o iluzie optică. De fapt, forma sferică era formată din coroanele mai multor copaci, iar trunchiul era foarte uscat și plin de găuri, deci nu era nici pe departe cel mai frumos copac, chiar dacă așa îmi părea de departe.

Mă gândesc acum că dacă aș fi păstrat distanța între mine și copac, aș fi rămas cu mirajul ăla de care avem nevoie câteodată în viața noastră. Avem nevoie să mai cădem din când în când în admirație, să ne placă oameni, lucruri, stări care ne fac bine, care ne înconjoară într-o aură specială și care ne fac să simțim că suntem părtași la o mică minune.

Ce am învățat după episodul Copacul? Că unele lucruri sunt mai frumoase dacă rămân necercetate. Că, uneori, e mai bine să păstrezi distanța și să lași spectacolul vieții să te surprindă ca și când ai fi un copil care acum descoperă totul pentru prima dată. Unele lucruri, ființe trebuie pur și simplu lăsate să fie; nu trebuie modificate, alterate, îmbunătățite. Trebuie doar să fie și să ne bucure, iar dacă nu ne bucură, să trecem mai departe, așa cum am trecut eu pe lângă copacul meu “perfect”.

Facebook Comments

Nu sunt “iubibilă”

M-am născut într-o vineri, pe 28 februarie 1986, la ora 14:45. De atunci, a pornit povestea vieții mele și devenirea mea ca om. Am fost un copil cuminte, ascultător și bun la învățătură. M-am născut…

Adevărul

Adevărul e că, în ultimul an, am tăiat în carne vie – în alții și, mai ales, în mine. Adevărul e că am luat fiecare bucățică din ființa mea și am înfierat-o fără șovăială. Adevărul…

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] kaskus emoticons nartzco