Un Bobică, doi Bobică, mulți Bobică, toți Bobică!

Aseară, când mă întorceam acasă, un cățel de talie mică, foarte haios, mergea paralel cu mine, în aceeași direcție. După câțiva metri, ne-a ieșit în față o bătrână care l-a chemat la ea: Bobică, vino aici!

Poate vă întrebați care este legătura dintre bătrânica simpatică, Bobică și articolul acesta pe blog. Deocamdată nu are, dar o fac eu imediat!

Pe la 4 ani, când locuiam la țară cu bunicii mei, am primit cadou de la o mătușă un ghemotoc de pechinez, mic, negru și cu nasul umed. Toată lumea îl iubea, toată lumea îl cunoștea, ba chiar, după mulți ani de la moartea lui, mai văd prin curțile oamenilor câte un strămoș care îi seamănă. Bobică îl chema pe cățelul ăsta care mi-a făcut copilăria frumoasă, care mă conducea până la poarta grădiniței și se întorcea singur acasă. Norocul lui a fost că eu nu prea voiam să mă duc la grădiniță, așa că nu l-am chinuit tare cu drumurile!

Bobică a murit bătrân, dar, de fapt, el nu a murit niciodată, iar de lucrul acesta a avut grijă bunica mea. Cum? Toți câinii pe care i-a avut în ultimii 10-12 ani i-a numit Bobică. Noi, ceilalți, îi mai strigam după alte nume, dar bunica nu, pentru ea, toți erau Bobică. Și au tot fost Bobică până când cel mai recent Bobică a fătat.

Cum a fost posibil? Când au primit câinele acesta, bunica mea l-a botezat automat Bobică. Din cauza acestui lucru, toți am presupus că e băiat, timp de vreun an de zile, până într-o zi, când Bobică (așa i se spune în continuare) a fătat cinci pui. Patru dintre ei au fost adoptați, iar al cincilea (îl vedeți în fotografie), cel mai harnic și frumos dintre ei, a rămas în curtea bunicilor mei. Mama i-a pus numele Carla, pentru că e fetiță, dar asta a fost până când mamaia a avut o idee mai bună și a numit-o…Bobică.

Acum înțelegeți legătura dintre bătrânica simpatică și Bobică?:)

Cu ocazia acestui articol, am avut și o premoniție despre cum o să fiu eu în viitor și cum o să-mi amuz nepoții când o să numesc toate pisicile Missy, după actuala mea pisică.

La voi în familie care este numele cel mai folosit pentru câini sau pisici?

Facebook Comments

Opera în desenele animate

De ceva timp nu am mai scris un articol despre muzica de operă preluată în desene animate. Fără să știm, ne-am făcut mari pe muzică clasică și cred că vă face la fel de multă…

Pierdut satul copilăriei. Ofer recompensă!

Un profesor de istorie ne-a întrebat odată când a dispărut satul românesc. Noi, cei care mai aveam bunici, rude pe la țară, am fost siguri că știm răspunsul: satul românesc nu a dispărut! Profesorul ne-a contrazis:…

3 comments

    :) Noi am evitat mereu sa dam acelasi nume unui nou animal. Daaar… eu am alta manie. Caut sa fie la fel ca infatisare. In concluzie, pana la adanci batraneti, voi avea in casa cate o pisica alba complet sau una alba cu negru… :)

    Si noi evitam, mamaia e cea care nu evita!:)) Sa inteleg ca nu o sa ai niciodata o pisica de alta culoare? Nu se stie niciodata cum te indragostesti de vreo “roscovana”…:p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] kaskus emoticons nartzco