Tonul face muzica

Există oameni care și-au luat asupra lor sarcina de a comunica. Acum, dacă eu comunic aici, pe blog, poate vreți să mă citiți, poate nu, rămâne la alegerea fiecăruia;  însă dacă cineva, un om de bună credință, te-a angajat să vorbești în numele lui, cred că ar trebui să faci lucrul acesta la un nivel cât mai profesionist, chiar dacă uneori ești pus în fața unor situații care îți consumă din energie mai mult decât ești tu dispus să oferi.

Dacă ești plătit să comunici, nu trebuie doar să scoți niște cuvinte din cutiuța cvasisferică, ci să le treci printr-un filtru, mai ales înainte de a da send unui e-mail, adică unei comunicări aproape sterile din cauza absenței unui dialog față în față. Sigur, poți să te răzgândești în legătură cu un lucru pe care l-am stabilit de comun acord  inițial, treabă care ține tot de un viciu de pregătire profesională, însă aș prefera să o faci într-un mod adecvat, pentru că, nu știu dacă ai înțeles, nu m-ai închiriat cu ziua.

Și nu vorbesc aici despre un limbaj violent sau vulgar, asta ar fi chiar culmea, ci vorbesc despre tonul conversației, despre modul în care o persoană alege să transmită mai departe un mesaj. Dacă scrie pe cartea ta de vizită PR-ist, comunicator, jack all of trades sau omu’ cu maimuța, comportă-te ca atare și înțelege că lăuta ta cam scârție pentru că nu ai învățat până acum că tonul face muzica.

photo credit: vl8189 via photopin cc

Facebook Comments

Cele mai neinspirate costume de Halloween

Mai e puțin și se face aproape o săptămână de la Halloween, sărbătoare care a avut multiple manifestări și pe la noi, lucru care nu mă deranjează, consider că pe lume și în țara asta sunt lucruri…

Primiți colindători?

Probabil este destul de atipic, însă eu nu am fost la colindat atunci când eram mică, pentru că îmi era rușine. Mai mult, eram îngrozită de obiceiul de a colinda cu capra, nu cred că…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] kaskus emoticons nartzco