Spune NU desființării TVR Cultural!

Singura televiziune cu profil cultural urmează să fie desființată. Motivul se pare că are la bază rațiuni economice, adică lumea nu se uită, nu produce bani și, prin urmare, hai să o desființăm. Eu atât întreb: care dintre televiziunile naționale TVR 1, TVR 2 etc., produce bani? Răspunsul îl știe și un prunc în fașă și, totuși, Culturalul merge primul la sacrificiu.

Eu am două motive pentru care mi se pare o mare mizerie închiderea TVR Cultural și totodată pentru care regret că se întâmplă lucrul acesta.

În primul rând, pentru că televiziunea respectivă este singura care transmite în fiecare miercuri, la ora 22, un spectacol de Operă. Da, mie mi se pare ceva grozav pentru că sunt pasionată, însă în orice lume care se respectă, fie ea și paralelă, oamenii trebuie măcar să numească una sau două creații ale genului, unul sau doi compozitori. Cer mult, cer puțin?

În al doilea rând, este vorba despre emisiunea lui Marius Constantinescu – Profil, Poveste, Personaj. Dacă ați pierdut vreo emisiune, vă invit să căutați pe Youtube și să le urmăriți. Pe toate. Cam așa ar arăta o lecție despre cum se ia un interviu. În cadrul emisiunii am văzut cele mai pertinente discuții cu mari artiști lirici, niște discuții fascinante și, mai ales, în cunoștință de cauză, ceea ce este, credeți-mă pe cuvânt, o mare realizare.

Am înțeles că unele programe vor fi transmise în continuare pe noul TVR 2 Cultural și poate favoritele mele vor avea loc în grila de programe, însă nu aș vrea să risc, așa că o să semnez petiția „Spune Nu desființării TVR Cultural!”. O găsiți aici.

Eu zic să o semnăm, să ne exprimăm dreptul de veto, că nu degeaba plătim mulți dintre noi abonamentul Radio – TV, deși nu avem nici radio, nici TV.

Facebook Comments

Cele mai neinspirate costume de Halloween

Mai e puțin și se face aproape o săptămână de la Halloween, sărbătoare care a avut multiple manifestări și pe la noi, lucru care nu mă deranjează, consider că pe lume și în țara asta sunt lucruri…

Tonul face muzica

Există oameni care și-au luat asupra lor sarcina de a comunica. Acum, dacă eu comunic aici, pe blog, poate vreți să mă citiți, poate nu, rămâne la alegerea fiecăruia;  însă dacă cineva, un om de…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] kaskus emoticons nartzco