Nu toți oamenii mari sunt Oameni Mari

PutyourbiggirlpantiesonanddealwithiDe fiecare dată când cineva își amână responsabilitățile sau își uită promisiunile făcute doar pentru că îl doare o unghie sau pentru că pisica lui s-a trezit cu vreo mustață șifonată sau că feng shui-u’ s-a nimerit să fie șui într-o zi, mă gândesc la piesa de teatru Actorul, o piesă  pe care am văzut-o în urmă cu câteva luni la Teatrul Masca cu Ocazia Zilei Mondiale a Teatrului. “Actorul” a fost jucat de maestrul Mihai Mălaimare, care tocmai își zdruncinase câteva coaste în timpul unor repetiții. Cu toate că era indicat să stea în pat și să se recupereze, acesta a venit în fața publicului și a dus piesa la bun sfârșit cu un succes extraordinar, timp în care a dansat și step, deci închipuiți-vă cât de dureros poate să fie.

La acest exemplu mă gândesc eu de fiecare dată când oamenii mari nu se încadrează și în categoria Oamenilor Mari. Fiecare dintre noi avem responsabilități în primul rând față de noi înșine, iar apoi față de ceilalți, puțin suntem însă cei care înțelegem că nu îi trișăm doar pe ceilalți atunci când suntem nesinceri, ci și pe noi.

Eu de acasă am plecat în lume cu o vorbă pe care mi-a spus-o mama și care zicea că nu există lucru mai important pe lumea asta decât să  te ții de cuvânt, adicătelea, dacă ai promis ceva, să fie lege. Și când am ajuns în lumea cea mare, am văzut că puțini se țin de cuvânt, dar eu am încercat să rămân pe drumul meu atât cât am putut. Însă nu am cum să nu disprețuiesc oamenii care mi-au contrazis convingerile, mai ales pentru că m-au făcut să cred din ce în ce mai puțin în puterea unui cuvânt dat, așa cum m-au dezamăgit cei care s-au vrut a fi prietenii mei, dar nu pentru că prietenia s-a sufocat într-un punct, ci pentru că mi-au luat dreptul de a crede că mai există pe lumea o legătură atât de puternică și sfântă precum prietenia.

Oamenii Mari sunt oameni mari întotdeauna, nu se dezic, nu se ascund, indiferent de dificultățile pe care le întâmpină. Din păcate pentru noi, nu toți oamenii mari sunt Oameni Mari.

Facebook Comments

Nu sunt “iubibilă”

M-am născut într-o vineri, pe 28 februarie 1986, la ora 14:45. De atunci, a pornit povestea vieții mele și devenirea mea ca om. Am fost un copil cuminte, ascultător și bun la învățătură. M-am născut…

Adevărul

Adevărul e că, în ultimul an, am tăiat în carne vie – în alții și, mai ales, în mine. Adevărul e că am luat fiecare bucățică din ființa mea și am înfierat-o fără șovăială. Adevărul…

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] kaskus emoticons nartzco