Instalatorii, acești zei ai obiectelor sanitare

Din câte am observat eu, instalatorii, fie ei particulari sau angajați la vreo firmă, sunt, asemenea șoferilor de RATB, o branșă cu totul și cu totul aparte.

De exemplu, atunci când îi suni, au vocea sigură, calmă. Tu le spui care este problema, ei zic că se rezolvă, nu-i bai, au mai văzut ei din astea la viața lor și te pot pot ajuta, contra unei sume astronomice, să fii fericit în propria locuință.

Suni să confirmi, ei sunt în continuare calmi, te domnesc, îți cântă o romanță, te îmbărbătează. Apoi, într-un final, ajung la ușa ta. La primul contact cu problema sanitară, verdictul e crunt: “Aaa, băi nene(gata cu domnitul!), e mai grav decât îmi închipuiam. E gravă! O să dureze ceva!

După mai multe drumuri făcute până la mașină să mai aducă câte o sculă trebuincioasă (de, cele zece truse care au blocat holul se dovedesc a fi prost dotate pe lângă problema pe care trebuie să o rezolve), se pun pe treabă. De cele mai multe ori, pe lângă ce ți-au indicat la telefon, mai este nevoie să achiziționezi ceva în plus, fie că e vreun tub de silicon, vreun racordor, vreo piuliță, etc.

Pe parcursul întregii operațiuni de rezolvare a problemei se aud tot felul de zgomote, de scâncete, înjurături șoptite printre dinți, de ajungi la un moment dat să te simți vinovat pentru soarta omului-instalator.

La final, bucuria răzbate în toate colțurile case! Ce minunăție! Acum poți să tragi apa la closet! Și te bucuri sincer că ai apelat de data aceasta la alt instalator, nu ca data trecută, când l-ai chemat de vreo 5 ori pe nenea ăla vecin cu tine ca să rezolve parțial treaba.

Știind că de data aceasta ai făcut alegerea corectă, dai banii cu mâna tremurândă de emoție, omul – instalator pleacă și, după două minute, îți dai seama, inevitabil, că pe undeva picură niște apă. Nu-i nimic, d-aia românul s-a născut poet instalator, tragi aer în piept, iei un patent și rezolvi tu treaba.

Amin!

(foto)

Facebook Comments

10 reguli pentru a supraviețui ca șofer (novice) în traficul din București

Să începem abrupt și să zicem că, în trecut, condusul nu era “sportul” meu preferat, dar pentru că sunt destul de ambițioasă de felul meu și nu îmi place să stau cu mașina la scară,…

Cum să te simți norocos în 30 de secunde?

Cu excepția locului în care stau acum, toată viață mea în care am locuit la bloc a fost în apartamente cu fața spre bulevard. Când pe geam nu vezi decât mașini, te distanțezi puțin de…

2 comments

    Buna Andra,
    Esti amuzanta, parca zici ca este vorba de o operatiune ultra secreta, detaliezi intr-un mod amuzant(cel putin asa pare in capul meu), imi imaginez micul scenariu prezentat de tine prezentat pe cateva melodi specifice, poate chiar pe cateva cadre alb-negru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] kaskus emoticons nartzco