Fetele vor să se mărite

medium_108190405Generația fetelor din care fac eu parte sunt precum “fetița care l-a luat pe Nu în brațe” atunci când vine vorba de măritiș. Vâzându-ne mamele trebăluind prin veșnic prin casă, vâzându-ne tații care abia dacă știu cum funcționează aragazul și cum se prăjește un ou, ni s-a inoculat cumva în cap ideea că nu e cool să te măriți în ziua de astăzi. Să spui că nu ai de gând să te măriți este ca un fel de declarație de independență, te face să pari mai sigură pe tine și îți dă un ușor aer de superioritate față de cele deja măritate sau wanna be.

Îmi pare rău dacă voi supăra vreo feministă atunci când voi spune că, din experiența mea, toate fetele vor să se mărite. Poate sunt totuși câteva care chiar nu vor, dar, de obicei, fetele care nu sunt într-o relație spun că nu vor să se mărite și încearcă măcar subliminal să le transmită celor care sunt într-o relație că este cam înjositor să-i faci iubitului o strachină de ciorbă sau o porție de cartofi prăjiți (true story, am pățit-o eu însumi), dar imediat ce intră într-o relație le vezi cu șorțulețul la brâu făcându-i lui iubi mâncărică. De ce? Pentru că fetele vor să se mărite.

O tipă cu ani buni de relație a încercat să îmi explice cum căsătoria nu se află în planurile de viitor și că relația de iubit/iubită îi este suficientă. Cu toate acestea, am auzit-o vorbind într-un context “mai pompos” despre iubitul ei folosind cuvântul “logodnic”!  Auzi, comedie! Păi, nu ziseși, soro, că nu vrei să fii femeie măritată? Logodnic ce înseamnă, nu cumva viitorul soț?

O altă tipă mi-a mărturisit că nu doar ea este împotriva căsătoriei, ci și  iubitul este perfect de acord, iar în ochii săi el devenea un fel de suflet pereche care se afla pe aceeași lungime de undă cu ea. Zău? Dacă tu ai deschis prima gura și ai vrut să îi arăți cât de sigură pe tine ești și cum nu tragi de el să te ia de nevastă, te miri că el e de acord cu tine? Normal că el nu vrea să se însoare, mai ales dacă tu i-ai spus că e ok! Și, crede-mă, dacă după câțiva ani nu i-a trecut măcar puțin prin cap să te ia de soție, eu zic să îți vezi de treaba ta și pe el să îl lași în treaba lui!

Închei exemplele cu unul celebru de pe la noi: Andreea Bălan și Keo. După 8 ani de relație, fata și-a dat seamă că Keo (cacofonia este voită) nu vrea să se însoare și nici să facă copii. Biata fată a recunoscut la TV că mințea atunci când spunea că nu vrea să se mărite! Destul de explicativă situația, nu?

Fetele vor să se mărite – fie pentru rochia de mireasă, fie pentru statutul de doamnă, fie pentru că poți să iei credite mai mari de la bancă, fie pentru că e ușor penibil să ai 60 de ani și să încă să își prezinți partenerul de viață cu “prietenul meu”, fie că …

Le cred pe cuvânt pe fetele care citesc acest articol și mă înjură condamnă că le-am pus la îndoială convingerile, dar vă spun cu sinceritate și prietenie că, dacă sunteți într-o relație și pe bune nu ați avut niciodată nici cel mai mic fior atunci când v-ați gândit că i-ați putea fi soție lui, înseamnă că încă nu l-ați găsit pe El.

Dacă fetele vor să se mărite și eu sunt fată înseamnă că și eu vreau să mă mărit. Nu azi, nici mâine, dar vreau și sper să nu îmi scadă valoarea în fața “fetelor cu Nu în brațe”.

PS: Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare! 😀

PS2: Pentru curioși sau pentru purtători de grijă: nu, nu bat șaua să priceapă iapa. Iapa e destul de pricepută și nu are nevoie de apropouri.

Păreri? 🙂

Facebook Comments

10 reguli pentru a supraviețui ca șofer (novice) în traficul din București

Să începem abrupt și să zicem că, în trecut, condusul nu era “sportul” meu preferat, dar pentru că sunt destul de ambițioasă de felul meu și nu îmi place să stau cu mașina la scară,…

Cum să te simți norocos în 30 de secunde?

Cu excepția locului în care stau acum, toată viață mea în care am locuit la bloc a fost în apartamente cu fața spre bulevard. Când pe geam nu vezi decât mașini, te distanțezi puțin de…

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] kaskus emoticons nartzco