Dumnezeu a dat uitarea

Uitarea se așterne cel mai bine peste bătrâni. Azi sunt modelele noastre, sprijinul nostru, eroii noștri, iar peste ani devin niște poveri pentru care nu mai avem răbdare. Lumea îi uită pentru că nu mai sunt folositori. Dacă ar putea să mai stoarcă ceva de la ei, le-ar trece pragul cu bucurie, dar așa?

Cine mai are chef să asculte un bătrân povestind din tinerețea lui? Cine mai are timp să mângâie un creștet de bunic care nu aude? Cine mai are răbdare să meargă de mână cu o bunică în baston? Cine mai are bunăvoința să deschidă ușa unor bătrâni singuri?

Trebuie să ne trăim viața noastră, d-aia! De parcă lucrurile ar trebui să se excludă…Nu trebuie!  În viața e nevoie de bunici, de părinți, de prieteni, de dușmani. Doar așa vedem lumea din toate unghiurile ei și învățăm să ne croim drumul mai departe.

Mi-a zis bunica mea odată: “Ce să-i faci? Așa a dat Dumnezeu, să fie uitare!” 

Și mă gândesc eu acum, cum ar fi viața noastră dacă nu ar fi uitarea în ea? Dacă nu s-ar estompa cu timpul greutățile, nevoile, bucuriile, decepțiile, prieteniile, pierderile? Cum ar fi viața noastră dacă n-am uita de câte ori am fost ingrați, nerecunoscători, răi?

Și, mai ales, mă gândesc, dacă n-ar fi dat Dumnezeu uitarea, cum ne-ar mai fi ținut El pe fața pământului?

(foto)

Facebook Comments

Ne este frică de mai bine, nu de mai rău

Este suficient să ne uităm în jur, să ne uităm în oglindă și ajungem destul de ușor la concluzia că multora dintre noi ne este cel mai frică de o schimbare în bine. O idee…

Salut, sunt Andra!

Salut, sunt Andra și în urmă cu doar câteva luni mă credeam tare isteață. Aveam impresia că știu despre durere, despre familie, despre loialitate, despre prietenie, despre recunoștință, despre pierdere, despre uitare, despre drepturi, despre…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] kaskus emoticons nartzco