Cuplul la shopping se cunoaște

Perioada sărbătorilor este marcată de febra cumpărăturilor. Toată lumea cumpără diverse lucruri, să fie, să aibă, să nu lipsească, însă, dacă am acorda puțină atenție la modul cum oamenii se comportă la cumpărături, am afla foarte multe lucruri despre aceștia, poate mai mult decât am afla dacă i-am vedea în alte ipostaze. De exemplu, cuplurile sunt o categorie foarte interesantă de urmărit. Pusă în fața coșului de cumpărături, adevărata natură a cuplului nu mai poate fi ascunsă!

Cuplul “da, mami/tati”

Cei doi sunt într-o permanentă stare Zen. Se plimbă printre rafturi parcă plutind pe norișori. Au timp să atingă toate produsele, să le pipăie, să le compare. Sunt genul acela de oameni care stau în mijlocul magazinului și care îți dau impresia, după felul în care privesc împrejur, că esența universului sălăsluiește în zona panificație. Cei doi nu se ceartă, nu aleg produse diferite, sunt perfect de acord cu alegerile partenerului, iar la casa de marcat, când lumea are nervii întinși la maxim, ei stau îmbrățișați. La final, în loc să scoată portofelul și să plătească, conversează cu doamna de la casă, spre disperarea celorlalți.

Cuplul “uită-te, dar nu atinge”

În acest caz, există un partener curios, dispus să cerceteze tot ce mișcă într-un magazin, dar, pentru că știe ca lucru acesta îl scoate din sărite pe celălalt, se uită oarecum de la distanță, fără să atingă produsele. Chiar și așa, partenerul vigilent îl urmărește din umbră, gata să intervină în cazul în care există vreun moment de slăbiciune. Cu toate acestea, ambii par împăcați de soarta lor și totul se desfășoară fără conflicte.

Cuplul “ia ce vrei, dar repede”

Acest cuplu este întotdeauna grăbit. Prin urmare, ambii parteneri se uită superficial la rafturi și pun în coș produse care ies în evidență.  Persoanele din categoria asta sunt maestre în a mânui cărucioarele de cumpărături și au capacitatea de a trece cu viteză print-o aglomerație de oameni. La casă, ei sunt în general cei exasperați de cuplurile din categoria “da, mami”.

Cuplul “ne certăm, apoi cumpărăm”

Aflați permanent în disensiune, cuplul de acest gen atrage mereu privirile celor din jur, deorece se ceartă, ridică tonul și sunt agitate. Pentru că nu se pot hotărî dacă vor pâine albă sau neagră, discuțiile degenerează și se ajunge la reproșuri generale cu privire la relația lor. Fiecare reproșează că partenerul “așa face mereu” și îl invită să cumpere ce dorește, pentru că pe el/ea ‘nu îl/o mai interesează”. La casa de marcat, un nor negru de ranchiună plutește deasupra capetelor.

...cuplul la shopping se cunoaște! V-ați recunoscut în vreo categorie? 😛

Facebook Comments

Indiferența nu doare

Multe din articolele pe care le-am scris aici au fost, într-un fel, un drept la replică pentru multe situații pe care le-am trăit sau mulți oameni pe care i-am întâlnit. Oarecum, era în firescul meu…

Din zona derogării, în Triunghiul Bermudelor

Fiecare dintre noi avem un stil, un mod anume de a fi, de a ne raporta la noi înșine și la ceilalți. Inevitabil, de-a lungul vieții, intrăm în contact cu tot felul de oameni, de…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] kaskus emoticons nartzco