Cu fața spre viitor

Există oameni care trăiesc doar cu fața spre trecut, care trăiesc și se hrănesc exclusiv din ceva ce a fost…dar nu mai este. Această categorie este o categorie irecuperabilă. Degeaba încerci să le explici că ce a fost, bine sau rău, a fost, nu mai are corespondent direct cu viața pe care o duc acum. Degeaba încerci să le explici că viața nu s-a oprit atunci, cu acel mare eșec sau cu acea mare realizare. E trist să vezi oamenii care trăiesc în trecut, dar și mai trist este să îi vezi pe aceia care au renunțat – la ei, la visurile lor, la tot ce le-ar face bine.

Nostalgia este frumoasă în doze mici, dar nu este lucru care ar trebui să ne ocupe o parte prea mare din trăirile noastre. Viața se bazează pe încercare și eșec, iar cei care nu înțeleg acest lucru riscă să fie devorați de propriile regrete și neîmpliniri.

La sfârșit de an, aleg să nu îmi întorc fața spre trecut. Nici nu ar fi nevoie de altfel, știu foarte bine ce am greșit și de ce, știu cine mi-a greșit și de ce, știu cui i-am greșit și de ce. Nu îmi mai rămâne decât să privesc tot înainte și să pun în aplicare tot ce am învățat anul acesta, pentru că doar așa pot să mă concentrez pe “mâine”, în loc de “ieri’.

Pentru Noul An vă doresc să aveți tăria să priviți spre viitor și să vedeți acolo multă lumină și fericire! La Mulți Ani!

Facebook Comments

Indiferența nu doare

Multe din articolele pe care le-am scris aici au fost, într-un fel, un drept la replică pentru multe situații pe care le-am trăit sau mulți oameni pe care i-am întâlnit. Oarecum, era în firescul meu…

Din zona derogării, în Triunghiul Bermudelor

Fiecare dintre noi avem un stil, un mod anume de a fi, de a ne raporta la noi înșine și la ceilalți. Inevitabil, de-a lungul vieții, intrăm în contact cu tot felul de oameni, de…

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] kaskus emoticons nartzco