Cele mai frumoase generice de seriale TV

Am citit de curând una din cărțile lui Alan Alda, actorul care l-a personificat pe doctorul Franklin “Hawkeye” Pierce în serialul M.A.S.H, un serial rulat în anii ’70-’80 în SUA, dar apărut în România prin anii ’90. Mi-am adus aminte cu această ocazie de genericul serialului, pe care atunci când îl auzeam din camera mea, fugeam la televizor de îmi scăpărau călcâiele. Mi s-a făcut dintr-odată dor de vremurile alea și de genericele altor seriale pe care le urmăream cu sufletul la gură.

Primul generic este din deja amintitul serial M.A.S.H. A fost primul serial cu doctori la care m-am uitat și îmi aduc aminte că râdeam grozav la replicile actorilor. Se difuza undeva seara și eram tare fericită că ai mei îmi dădeau voie să ma uit.

Un  serial al copilăriei timpurii, pe care îl adoram, și nici nu aveam nevoie de televiziune prin cablu pentru a-l urmări, ba mai mult, nici nu știam că există așa ceva, este  Black Beauty – superbul cal care aleargă pe generic mi-a umplut copilăria de aventuri fabuloase.

La auzul acordurilor Love and marriage a lui Frank Sinatra  alergam cu viteaza luminii de la mine din cameră la TV pentru că era “Bundy time”. Am văzut de-a lungul timpului serialul în reluare de foarte multe ori. Actorii erau formidabili, iar la un moment dat, când s-a iscat zvonul că ar fi murit Ed O’Neill aka Al Bundy, am simțit că am pierdut un prieten. Din genericul următor am aflat ce înseamnă cuvântul “carriage”.

Bonus genericul Dallas! Pentru că a reușit să țină cu sufletul la gură copilul, mama, tata, bunica, pisica ș.a.m.d.

Pentru a nu face un articol astronomic o să ma opresc aici cu înșiruirea genericelor și o să scriu mai departe ce alte seriale am urmărit în perioada copilăriei și adolescenței:

David and Maddie (fiindcă mama îl urmărea și nu aveam încontro).

Dr Quinn (pentru că îmi place la nebuniei părul Michaelei).

Beverly Hills (deoarece era cu prieteni).

Dosarele X (pentru a rezolva cazurile cu Scully și Mulder, plus că numele lor erau demențiale).

Sunset Beach (pentru că cine nu s-a uitat la Sunset Beach?!)

Spitalul de Urgență (fiindcă că am o chestie cu doctorii 🙂 )

Tânăr și neliniștit (veșnic prezent pe ecrane, preferatul străbunicilor, al părinților, al nostru, al copiilor și al copiilor copiilor în vecii vecilor!)

Facebook Comments

Un Bobică, doi Bobică, mulți Bobică, toți Bobică!

Aseară, când mă întorceam acasă, un cățel de talie mică, foarte haios, mergea paralel cu mine, în aceeași direcție. După câțiva metri, ne-a ieșit în față o bătrână care l-a chemat la ea: Bobică, vino…

Opera în desenele animate

De ceva timp nu am mai scris un articol despre muzica de operă preluată în desene animate. Fără să știm, ne-am făcut mari pe muzică clasică și cred că vă face la fel de multă…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[+] kaskus emoticons nartzco